Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
16.11.2015 16:14 - After summer ...
Автор: booom Категория: Туризъм   
Прочетен: 1248 Коментари: 0 Гласове:
0



 След лятото остават различните стъпки в пясъка. Една избледняла от слънцето табела ‚‘Beach house rules” и няколко неотваряни хартиени фенери. Не пуснатите писма в бутилка и стотиците нефокусирани снимки. Не наредения бар и счупените бар столове.Не разопакованата куриерска пратка и набързо подписаната фактура за нея.

След лятото остават изпитите бутилки мента и празните шотове текила. Лаймът от „Мохито“ и маслинките на „Блъди Мери“. Изгасените на терасата фасове и десетки бутилки от бира. Нашата музика оставена на пауза и недокосваните струни на китарата. Одраните колене и драскотините по гърба.Потъналите фенери и крясъка на гларусите.

След лятото остават скъсаните от танци кецове и лошите сутрини след по-добрите нощи. Изгубените на плажа суитшърти и чорапи. Закопчаният спален чувал и прибраната палатка. Мокрите бански и накъдрената коса. Разликата от слънцето и избледнелият тен. Счупените слънчеви очила и обърканият багаж. Неработещите запалки и откраднатите такива.

След лятото остават странните запознанства и хора. Пичът зад бара и червенокосата мацка в тоалетната.Непринудените деца и остроумните отговори. Зарибявките за една нощ и тези за повече. Чаршафите с пясък и разхвърляните стаи. Продавачът на царевица и навикът да купуваш по няколко баници от крайпътната закусвалня.Рестото в късите панталони и листчета в раницата. Разпродажбите на бански и един плик с мидички за София. Двойката, която с сгоди на скалите и виковeте на раздялата.

След лятото остават  недоядената Гръцка салата и  неплатената сметка. Нощните разходки по пясъка и къпането на лунна светлина. Ехото на смеха от вицовете и тъпите шеги. Отворените пасти за зъби и мръсните чинии в мивката. Свършилата пералня и телевизорът на спортния канал. Изгубените ключове от квартирата и пустата пейка на лятното кино. Сувенирите за спомен и салфетените лодки. Смачканите концертни билети и опаковката от шоколадов бонбон. Безлюдни спасителни постове и сгънати чадъри.

След лятото остават копнежите за още. Неизказаните думи и талисманите на приятелството. Дългите тротоарни разговори мелодията на уличните музиканти. Споделеното и отреченото. Хората, с които си видял трудното, смешното и абсурдното. Табелката на друг град и беглия поглед назад. Солетите в ръчния багаж и баналната песен,която звучи в колата. Малките сълзички и бързото подсмърчане.Последна цигара със соления вкус на морето.


След лятото остава само усмивката… 



Гласувай:
0



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: booom
Категория: Забавление
Прочетен: 217480
Постинги: 115
Коментари: 26
Гласове: 99
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930